Diagram

Diagrammen visar hur dina klagomål har utvecklats, så som du har registrerat dem i klockan.

Färgkoden finns i legenden till höger om kortet:

Schermafbeelding_2018-12-10_om_14.15.21

Färgkoden är en representation per kategori av ditt val på klockan i "regnbågen".

För att öka läsbarheten har färgerna justerats:

4478B5D2-4B85-42A4-BE78-8F509A4E772B

kommer att visas som

IMG_0589
IMG_0406.width-800
Sex olika diagram visar dina data:

Färgerna har samma betydelse i alla kort utom i MEAN.

There are 6 types of charts. Du kommer snabbt att bli bekant med dem genom att klicka på dem. Du kan inte göra något fel.

Alla diagram (utom läkemedelsrapporten) visar samma data, men på olika sätt.

TOTAL och MEAN visar hela den valda perioden i ett diagram. STANDARD, OVERVIEW och PERCENTAGES visar data per dag. I OVERVIEW är dagarna ordnade vertikalt, i STANDARD och PERCENTAGES horisontellt.

ÖVERSIKT och PERCENTAGES är samma grafer, men snedställda. I ÖVERSIKT är det lättare att få en bild av förändringar över tiden, eftersom tiden presenteras horisontellt.

Du kan klicka på de olika knapparna för att ändra diagramtyp. Du kan gå tillbaka med hjälp av den blå halvmånen eller genom att klicka på "Dashboard".

SCORES-tabellen är grunden för dina tabeller. Det visar alla data som du har registrerat på klockan i form av en dagbok. En rad per dag.

Datumet står till vänster om varje rad.

På den linjen visar färgerna från timme till timme hur ditt tillstånd var. Ju grönare desto bättre, ju gulare desto stelare, ju rödare desto mer överrörlig.

Schermafbeelding_2018-11-06_om_11.10.18.width-800
Lila och blå block nedan visar när du tog tabletter (lila block) eller använde en måltid (blå block). Legenden visar vad varje färg står för. Följande färger representerar ditt tillstånd när du registrerade
Schermafbeelding_2018-12-10_om_14.15.21

De fyra sista färgerna i legenden representerar dessa ikoner

food
medicine
sleep
notes

Diagrammet "RATIOS" visar också dag för dag, men block av samma färg är grupperade tillsammans. Gult står alltid till vänster i RATIOS och rött till höger. Du kan se vilken del av en dag som varje färg tog.

I detta exempel på en dag, i detta fall den 22 januari (datumet står till vänster om varje stapel), var nästan 50 % av den registrerade tiden grön (bra), 4 % av den del av dagen där registreringen är mycket dyskinetisk (mörkröd).

Schermafbeelding_2018-11-06_om_11.19.41

Observera: Tiden spelar ingen roll i det här kortet, förutom i SCORES. Om du vill veta när du var "gul" behöver du SCORES-kortet. Om du vill veta hur mycket du var "gul" är RATIOS eller OVERVIEW idealiska.

Detta är ett exempel på en annan persons RATIOS för 4 dagar, varje rad är en dag.

wearing_off_percentages

Diagrammet OVERVIEW är detsamma som RATIOS, men varje dag visas nu sida vid sida. Datumet står under varje dag. På så sätt kan du snabbt se hur din situation har förändrats under en längre tidsperiod, till exempel en månad. Rött står alltid överst i ÖVERSIKT och gult underst.

Schermafbeelding_2018-11-06_om_11.18.49

TOTALdiagrammet är enkelt: det visar en snabb översikt över hela den period som du har valt med reglagen.

Personen i exemplet nedan var gul en stor del av de valda veckorna och en stor del grön.

Schermafbeelding_2018-11-06_om_11.15.22

MEAN-kartan är komplicerad, och det är inget problem om du föredrar att låta din läkare ta hand om den. Det är summan av alla dina dagar som visas under en enda 24-timmarsperiod. Du kan alltså se per timme inom vilket intervall dina poäng låg. Den nedre linjen är det lägsta ("gulaste") resultatet du har registrerat vid den tidpunkten, den övre linjen det högsta ("rödaste") resultatet någonsin vid den tidpunkten. Du har aldrig legat under eller över dessa linjer. Den mellersta linjen är "medianen", dvs. poängvärdet i mitten vid den tidpunkten. De två linjerna däremellan är de så kallade 25:e och 75:e percentilerna. Det låter svårt, men det är den lägsta och högsta fjärdedelen av dina poäng.

Schermafbeelding_2018-11-06_om_11.14.11

Ett exempel på en person som tar för lite levodopa på morgonen mellan 6 och 10 på morgonen och för mycket på kvällen efter 19 på kvällen:

bokeh_plot_5

Den platta delen till vänster avser timmar utan registrering (sömn). Ett tekniskt problem: y-axeln visar värden från -1 till +1, vilket motsvarar den plats där du tryckte på regnbågen på klockan, enligt den här figuren:

Diagram visar data från ett startdatum till ett slutdatum.

Välj dem med ett skjutreglage:

Schermafbeelding_2018-12-11_om_16.13.08

De måste aktiveras via APPLY!

Ditt val förblir aktivt i andra diagramtyper.

Du kan ändra visningen av alla diagram utan risk. Det alternativ som du klickade på markeras med en blå linje:

aktivera krysset för att dra med musen eller fingrarna (pekskärm)

aktivera förstoringsglaset för att zooma: välj ett block med musen eller med 2 fingrar

aktivera musens förstoringsglas för att zooma med rullknappen

Klicka på cirkeln för att återgå till de ursprungliga värdena.

Klicka på disketten för att spara en figur (i mappen "downloads").

Du kan när som helst göra en kopia av ett diagram genom att klicka på

Då läggs en bild av kortet i formatet .png till dina nedladdningar.

Diagrammen ger en uppfattning om hur dina besvär utvecklas, så att läkaren kan anpassa behandlingen till din personliga situation och dina behov.

I nästa avsnitt finns en detaljerad förklaring av möjligheterna.